Menu
0
Vanaf 50 euro gratis verzending!
Binnen 2 werkdagen geleverd in België & Nederland!
28Oct2025
Demo (stoom)airfryer

Demo (stoom)airfryer

De Airfryer is allang geen toestel meer dat je alleen bovenhaalt voor een portie frieten. In onze gratis demo op 18 oktober ontdekten we de veelzijdigheid van een airfryer én maakten we kennis met de stoomAirfryer – een echte alleskunner in de keuken!

Dankzij de slimme combinatie van hete lucht én stoomtechnologie bereid je met één apparaat complete gerechten voor elk moment van de dag: van een luchtig ontbijt tot een voedzame hoofdmaaltijd en zelfs verfijnde desserts. En dat allemaal zonder toegevoegde olie, mét behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.

Hieronder vind je de receptjes die we op onze demo maakten.

Ei koken in de airfryer

  1. Laat de eieren op kamertemperatuur komen. Prik met een naald een gaatje in de onderkant om barsten te voorkomen.
  2. Stel de heteluchtfriteuse in op 160°C. Voorverwarmen hoeft niet.
  3. Leg de eieren in het mandje (je kunt gerust een paar eieren tegelijk koken, maar leg het mandje niet overvol) en zet de timer.
    • Voor zachtgekookte eieren: 8 à 10 minuten
    • Voor hardgekookte eieren: 10 à 15 minuten
    (Dit zijn gemiddelde tijden die, afhankelijk van welke airfryer je gebruikt en hoe jij je eieren het liefst eet, een beetje kunnen afwijken. Experimenteren is de boodschap, en daarna maak je keer op keer het perfecte eitje klaar!)
  4. Haal de eieren voorzichtig uit het mandje en dompel ze meteen onder in ijskoud water. Dat stopt het kookproces en zorgt ervoor dat je ze straks makkelijk kunt pellen.

Je eieren puur eten met soldaatjes van geroosterd brood is altijd een goed idee, maar je kunt ze ook verwerken in andere gerechten.

Bron: https://www.libelle-lekker.be/artikelen/223389/ei-koken-airfryer

 

Airsmijter

Heerlijke airsmijter! Makkelijk en snel te bereiden voor als ontbijt of lunch.

Ingrediënten

  • 4 Kaiserbroodjes (om af te bakken)
  • 4 Eieren
  • 4 plakken Kaas
  • Ham/kip/spek(naar keuze)

Instructies

  1. Hol de vanaf kaiserbroodjes aan de bovenkant uit.
  2. Leg in elk broodje een plakjes kaas.
  3. Giet voorzichtig 1 ei per broodje erin.
  4. Voeg naar eigen keuze wat ham/kip/spekblokjes toe. Voor de liefhebbers die er een boeren airsmijter met groente er van willen maken: kook je groentes eerst even voor.
  5. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden en bak de broodjes daarna in 10 minuten af. Mocht je graag een doorbakken ei hebben, prik dan na 5 minuten even de eierdooier nog een keer door.

Bron: https://www.airfryerweb.nl/airsmijter/

Gebakken zalm

Zalm is een veelzijdige vis die boordevol smaak zit, en met de airfryer kun je deze heerlijkheid perfect bereiden. Dit eenvoudige recept voor perfect gebakken zalm uit de airfryer combineert de frisheid van citroen en dille met de rijke smaak van zalm, resulterend in een heerlijk gerecht dat zowel gezond als snel te maken is.

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 4 eetlepels vers geperst citroensap
  • 2 theelepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels gehakte knoflook
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels fijngehakte verse dille
  • Citroenschijfjes voor de garnering

Bereidingswijze:

  1. Marineren:Meng in een ondiepe schaal het citroensap, olijfolie, sojasaus en gehakte knoflook. Leg de zalmfilets in de marinade en zorg ervoor dat beide kanten goed bedekt zijn. Laat dit enkele minuten intrekken.
  2. Kruiden:Bestrooi de gemarineerde filets met zout, peper en paprikapoeder voor extra smaak.
  3. Airfryer Voorbereiden:Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de zalm gelijkmatig en snel gaart.
  4. Koken:Sprenkel een beetje olie op het kookoppervlak van de airfryer om plakken te voorkomen. Plaats de filets in de airfryer en kook ze gedurende ongeveer 8 minuten, afhankelijk van hun dikte. Controleer de zalm op gaarheid voordat je hem uit de airfryer haalt.
  5. Serveren:Bestrooi de gebakken zalm met verse dille voor een frisse smaak. Serveer de zalm onmiddellijk, eventueel gegarneerd met schijfjes citroen voor een extra citrusaccent.

Bron:https://www.airfryertotaal.nl/product/exclusieve-aanbieding-airfryer-kookboeken-2-1-gratis/

 

Mosselen uit de Steam-airfryer 

Deze luchtige airfryer mosselen combineren sappige schelpdieren met witte wijn, saffraan en een frisse limoenboter voor een snel maar feestelijk zeevruchtengerecht. Sjalot, knoflook, gember, selder en dragon geven een aromatische, licht pittige jus die in de traybake meebakt. Perfect als zomers hoofdgerecht of elegant voorgerecht bij een diner met vrienden.

Ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 stengel selderij, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 2 cm gember, geraspt
  • 200 ml witte wijn
  • 50 gr boter
  • 0,5 bussel krulpeterselie, fijngehakt
  • 4 dragontakjes, de blaadjes
  • 12 saffraandraadjes
  • 1 el ketchup
  • 0,5 limoen, het sap
  • peper - zout
  • Voor het sausje:
  • 2 el zure room
  • 1 kl mosterd

1.Spoel de mosselen grondig in ruim koud water en verwijder de baarden (die kun je er gewoon af trekken). Controleer of alle schelpen gesloten zijn en haal de mosselen met beschadigde schelpen eruit. Als de schelpen zeer vuil zijn, verwijder dit dan met een scherp mesje. Laat de mosselen nadien nog even staan in koud water met een handje zout. Door het hoge zoutgehalte spuwen de mosselen het vuil uit. Laat alle groenten even weken in koud water in een bolkom. Giet de groentjes af door een zeef.

2.Meng de mosselen met de groenten, ui, knoflook, gember, witte wijn, peterselie, dragon, saffraan en ketchup en giet alles over in de traybake van de airfryer. Leg er enkele klontjes boter op en kruid met peper en zout. Gaar de mosselen 15 minuten op 200 °C in de Steam-airfryer. 

3.Haal de traybake uit de mand wanneer de mosseltjes geopend zijn. Besprenkel de mosseltjes met het limoensap en -zeste.

4.Meng de zure room met de graantjesmosterd tot een sausje. Smeer dit over een sneetje brood en dep even in de mosseljus. Serveer met de mosselen.

Bron: https://njam.tv/recepten/mosselen-uit-de-airfryer

 

Krokante mosselen uit de airfryer

Ingrediënten

  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • 6 el panko
  • Peper en zout
  • 250 gr gekookte mosselen
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 takjes peterselie
  • ½ tl citroensap
  • 2 schijfjes citroen

1 Verwarm de airfryer voor op 180°C. 

2 Zet 3 schaaltjes klaar met bloem, losgeklopt ei en panko. Meng flink wat peper en zout door de panko. Haal de mosselen eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatst door de panko. Bak de mosselen in ca. 8 min. knapperig en goudbruin.

3 Maak ondertussen de knoflooksaus door de Griekse yoghurt te mengen met de mayonaise, knoflookpoeder, de helft van de fijngesneden peterselie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

4 Serveer de mosselen met de knoflooksaus, overige peterselie en een schijfje citroen.

Hoe lang moeten mosselen in de airfryer bakken?

Wanneer je mosselen krokant wil maken in de airfryer, moeten de mosselen eerst gekookt zijn uiteraard. Vervolgens bak je ze ongeveer 8 minuten in de airfryer tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Hoe weet je of de gebakken mosselen klaar zijn?

De mosselen zijn klaar wanneer ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Bron: https://eatertainment.nl/recept/krokante-mosselen-uit-de-airfryer

 

Snelle appelgebakjes

Een smakelijk dessert hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijzen we met deze snelle appelgebakjes die verdacht veel lijken op mini tarte tatins. Ze zijn heerlijk zacht vanbinnen en dat heeft ermee te maken dat je de gebakjes ondersteboven bakt. Voor het recept heb je maar vijf ingrediënten nodig, en die heb je waarschijnlijk al in huis. Dat maakt deze lekkernij een van de allerbeste desserts!

Ingrediënten

Voor 10 appelgebakjes:

  • 5 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 50 ml honing
  • 1 appel, dun gesneden
  • 1 ei, geklutst
  • 1 eetlepel melk

Ontdooi als eerst 5 vellen bladerdeeg op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen de airfryer voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwijder het klokhuis van de appel. Snijd met een mandoline of een scherp mes de appel in dunne plakjes. Per appelgebakje heb je ongeveer zes tot acht plakken nodig.

Gebruik een scherp mes om de bladerdeegvellen te halveren en zo in 10 rechthoeken te snijden.

Klop een ei los met een eetlepel melk in een kleine mengkom. Zet opzij.

Bestrijk het bakpapier met een eetlepel honing. Bedek de honing met 6tot 8 plakjes appel, gevolgd door een plak bladerdeeg. Herhaal dit voor alle 10 van de appelgebakjes. Druk met een vork de randen van het bladerdeeg naar beneden. Bestrijk ze met losgeklopt ei en plaats ze 10-15 minuten in de Airfryer.

Haal uit de airfryer en laat afkoelen tot de mini tarte tatins aan te raken zijn. Draai ze om en leg ze eventueel nog 1-2 minuten onder de grill voor een extra krokant laagje. Bestuif de appelgebakjes met poedersuiker. Ook lekker met een bolletje vanille-ijs.

Bron: https://www.culy.nl/recepten/snelle-appelgebakjes-mini-tarte-tatin/

 

Airfryer muffins

Maak prachtige goudbruine muffins met de airfryer in een mum van tijd. Voeg bosbessen, chocoladedruppels of gedroogd fruit toe, of wat dan ook! Je kunt het mengsel verdubbelen om meer muffins te maken.

Ingrediënten

  1. 4eetlepels olijfolie
  2. 75gram yoghurt
  3. 1ei
  4. 2eetlepels melk
  5. 100gram lichte basterdsuiker
  6. 150gram zelfrijzend bakmeel
  7. 0,25theelepel baking soda
  8. 75gram bosbessen, chocoladedruppels of gedroogd fruit

Stap 1

Verwarm de airfryer 2 minuten op 165°C. Meng de olie, yoghurt, ei en melk in een grote kom, voeg dan de suiker, bloem en baking soda toe en meng goed.

Stap 2

Voeg eventueel de bosbessen, chocoladedruppels of gedroogd fruit toe. Schep het mengsel in siliconen vormpjes of een airfryer muffinvorm gevuld met papieren vormpjes tot driekwart vol. Je zou 6 tot 8 muffins moeten kunnen maken. Mogelijk moet je ze in batches bakken.

Stap 3

Plaats de vormpjes of de muffinvorm in het mandje van de airfryer en bak 12-15 minuten tot de muffins goudbruin zijn en een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.

Je kunt papieren vormpjes gebruiken in een airfryer, maar ze werken het beste als je ze in een airfryer muffinvorm doet, omdat ze anders niet stevig genoeg zijn.
De airfryer vereist minder baktijd en verbruikt over het algemeen minder energie, dus het is een energie- en tijdbesparende manier om te bakken, vooral bij het bakken van kleinere hoeveelheden.

Bron: https://eetse.nl/recepten/352/airfryer-muffins

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Cookies? Manage cookies

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.