Menu
0
Vanaf 50 euro gratis verzending!
Voor 14.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd in België!
Binnen 2 werkdagen geleverd in Nederland!
01Mar2023
Potten & Pannen

Potten & Pannen

Door: Jonathan PintoReacties: 0

Een goede pannenset is toch echt de basis voor het koken. We helpen je met het kiezen van de beste pannenset voor in jouw keuken. We houden rekening met consumenten ervaringen, prijs-kwaliteit, kookplaat (ook inductie) en uiteraard de verschillende pannen in de set. Waar jij tijdens de aankoop op moet letten lees je in onze koopgids en in de top 10 vind je de aanraders uit de test en vergelijking.

Waar let je op bij het kopen van een pannenset?

Bij het kopen van een nieuwe set pannen zal je, afhankelijk van wat je zoekt, rekening met meerdere aspecten moeten houden. Kies voor een set die beschikt over de pannen die je daadwerkelijk van plan bent te gebruiken. Een grote, uitgebreide pannenset klinkt mooi, maar neemt veel ruimte in en elke pan maakt de set een stap duurder.

Welke pannen zijn het belangrijkst in de set?

  • Een koekenpan & een kleinere koekenpan
  • Twee kookpannen – basis pannetjes met deksel & handvaten
  • Grote soeppan – voor soepen en b.v. pasta
  • Braadpan – zeer multifunctionele pan, maar zit vaak niet in een pannenset
  • Steelpannetje – geen must have, maar een waardevolle toevoeging

De meeste pannensets bevatten niet alle bovenstaande pannen. Zowel de braadpan, koekenpannen en het steelpannetje zal je veelal zelf moeten uitkiezen. Erg fijn, want je hebt bij zeker bij braad- en koekenpannen flink wat keuze in merken, materiaal, bouwkwaliteit en soort aanbaklaag.

Welk materiaal is het meest geschikt?

Over het algemeen zijn de meeste pannensets gemaakt van roestvrijstaal. Ook zijn er pannen met antiaanbaklaag te vinden, zowel teflon als de nieuwe keramische variant. Het body van deze pannen is dan over het algemeen nog steeds gemaakt van rvs. Rvs roest niet, is duurzaam en goedkoop in aanschaf.

Rvs is helaas niet de beste keuze voor warmtegeleiding. Daarom zijn bijna alle rvs pannen tegenwoordig uitgerust met een meerlaagse bodem, met een laag koper of aluminium ertussenin. Afhankelijk van de prijs en kwaliteit van de pannenset zal je een meerlaagse sandwich of bodem-tot-rand bodem aantreffen.

Is elke pannenset geschikt voor inductie?

Ja, over het algemeen kan je er van uitgaan dat je elke nieuwe pannenset op inductie kan gebruiken. Niet elke pannenset werkt echter even goed op een inductie kookplaat. Een dikke bodem met ferromagnetisch materiaal is hiervoor erg belangrijk, maar ook de kookplaat zelf kan minder goed werken met bepaalde pannen.

Reacties

jonathan
Geplaatst op 2023-04-05 14:42:31
Leuke blog!

Recente artikelen

01-03-2023
Potten & Pannen

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.